O2TV chystá další významnou změnu, zákazníkům zpřehlední seznam kanálů

6. duben 2018

„Od roku 2006 došlo k celé řadě změn, ať už mluvíme o vývoji počtu kanálů, jejich kvalitě či obsahové skladbě, a proto bylo logickým krokem kanály znovu a přehledně uspořádat,“ vysvětlil Branislav Valo z O2 Czech Republic.

Společnost O2 Czech Republic, provozovatel největší IP televize na trhu, která má aktuálně 235 tisíc zákazníků, chystá další významnou změnu na platformě O2TV. Po zavedení služby Moje menu, v němž klienti najdou obsah selektovaný podle jednotlivých kategorií a hodnocení na portálu IMDb, se nyní dostává řada na samotný seznam programů. Nejvýznamnější novinkou je zrušení paralelní distribuce programů ve vysokém a standardním rozlišení.

Zákazníci, kteří mají možnost sledovat programy ve vyšší kvalitě, uvidí v nabídce pouze stanici ve vysokém rozlišení, samozřejmě je-li její verze k dispozici, klienti s pomalejší linkou na těchto pozicích najdou stanice ve standardní kvalitě. O2TV zároveň programový rastr žánrově zpřehlední. Na předních pozicích budou umístěny nejatraktivnější a nejsledovanější stanice, všechny stanice budou nově řazeny do tematických bloků, tedy dle žánrů. Jde de facto o největší změnu tohoto druhu od roku 2006, kdy byla O2TV představena veřejnosti.

Podle informací portálu Digitální rádio má možnost sledovat programy v HD kvalitě více jak devadesát procent klientů, zákazníků, kteří jsou odkázáni díky rychlosti své linky pouze na standardní rozlišení, je přibližně osm procent. Připomeňme, že operátor v minulosti z nabídky vyřadil stanici Travel Channel. Tomuto kroku předcházela poměrně ostrá jednání o ceně. Novým vlastníkem je nyní společnost Discovery, která je nyní držitelem obrovského balíku placených stanic. Vyjednávání o tomto a dalších programech jistě nebudou jednoduchá.

„V O2TV došlo od roku 2006 k celé řadě změn, ať už mluvíme o vývoji počtu kanálů, jejich kvalitě či obsahové skladbě, a proto bylo logickým krokem kanály znovu a přehledně uspořádat,“ vysvětlil Branislav Valo z O2 Czech Republic. Nejvíce na změně získají uživatelé nabídky O2 TV M. Ti najdou na pozicích, které dříve patřily kanálům v nižší kvalitě, nové stanice. Konkrétně je to Eurosport HD na pozici 77, Sport 1 HD na pozici 79 a Spektrum HD na pozici 61. Počet kanálů pro zákazníky služby O2TV L a XL zůstává bez změny.

autor: lukpo
Spustit audio