Obchodní řetězec Lidl začíná s prodejem levného DAB+ přijímače

17. září 2018

Produktová novinka v portfoliu je určena pro nenáročné uživatele, kteří očekávají od digitálního rádia pouze základní funkce a nevadí jim absence barevného displeje.

Už dávno neplatí, že digitální rozhlas DAB+ je nákladnou záležitostí na straně posluchačů. Výhradně drahé přijímače jsou minulostí a i na český trh se dostávají čas od času produkty, jejichž cena výrazně klesá pod tisíc korun. Po obchodním řetězci Tesco, který přišel s levným DAB+ rádiem dříve („gumák“), nyní na tuto vlnu nasedá i konkurenční Lidl. V letáku platném od 17. do 23. září se tento přijímač nachází na straně 24 pod označením „Digitální rádio DAB+“. Jeho prodej začne ve čtvrtek 20. září.

DAB+ přijímač má opět označení Silvercrest, což jsou produkty exkluzivně vyráběné práva pro řetězec Lidl. Náročnější uživatele tato novinka nepotěší. Digitální rádio DAB+ je určeno pro zájemce o tuto technologie, kteří očekávají základní funkce – příjem, poslech a několik ovládacích tlačítek. Rádio má paměť pro 20 stanic – deset digitálních a deset analogových, k dispozici je jeho napájení jak pomocí tužkových baterií, tak ze síťového adaptéru.

autor: lukpo
Spustit audio

Související