Objeví se Color Music Radio v DAB+? Majitel stanice se ptá na případný zájem posluchačů

6. prosinec 2019

Volnou datovou kapacitu mohou rozhlasové stanici nabídnout operátoři RTI cz i Teleko digital. Na majiteli Coloru pochopitelně je, zdali bude akceptovat jejich cenové podmínky.

Pražská rozhlasová stanice Color Music Radio, která má dále VKV kmitočty v Brně, Karlových Varech, Opavě, Znojmě a Českém Krumlově, připravila pro své posluchače dotazník spokojenosti. V něm se majitel stanice, podnikatel Mirek Pýcha, ptá fanoušků rádia nejen na to, jaké pořady a hlasy Coloru mají rádi, případně se jim naopak nelíbí, ale také na to, zdali by uvítali jeho vstup na platformu DAB+. V dotazníku je možné vybírat ze čtyř možností – určitě ano, spíše ano, ne a DAB+ neposlouchám, nemám přijímač.

Volnou kapacitu může za vstřícných cenových podmínek nabídnout rozhlasovým stanicím jak operátor RTI cz, tak i Teleko digital. Obě firmy budou pochopitelně hledat zájemce z řad vysílatelů po odchodu Českého rozhlasu, který tyto sítě opustí k 31. prosinci. Programy veřejnoprávního vysílatele už budou k dispozici pouze v multiplexu ČRo DAB+ s 80% pokrytím populace. Na majiteli Color Music Radia teď pochopitelně je, zdali se mu podaří najít s operátory rozumný cenový kompromis a na platformě DAB+ se skutečně objeví.

autor: lukpo
Spustit audio

Související