Obliba digitálních rozhlasových stanic Absolut v Německu roste, pomohl start druhé celoplošné DAB+ sítě

24. září 2021

Rozhlasová skupina Absolut i díky distribuci svých programů v druhém celoplošném německém DAB+ multiplexu Antenne DE dlouhodobě eviduje rostoucí poslechovost. V rámci poslední Mediální analýzy Audio 2021 si polepšila o 6 procent ve srovnání s předchozím čtvrtletím.

Nabídka Absolut Radio Webcast Combi se skládá ze stanic Absolut Hot, Absolut Top, Absolut Relax, Absolut Bella a Absolut Oldie Classics. Všechny je mohou zájemci naladit nejen online, ale i na platformě DAB+. Na vysoce konkurenčním trhu ukazuje Absolut Radio Kombi svůj velký potenciál nadprůměrným růstem,“ uvedl mimo jiné generální ředitel Antenne Deutschland Mirko Drenger, která provozuje druhý celoplošný DAB+ multiplex.

Claudia Dingesová, programová ředitelka Antenne Deutschland, doplnila: „Jsme na cestě k úspěchu s našimi kanály Absolut Hot, Top, Relax, Bella a Oldie Classics. Po velkém zvýšení dosahu v rámci Mediální analýzy Audio 2021 jsme také jasnými vítězi v oblasti audio distribuce online. Za tento potěšující nárůst vděčíme neustálému rozšiřování našich vysílacích kanálů a jasnému formátování kanálů Absolut.“

autor: lukpo
Spustit audio

Související