Odborná veřejnost se seznámila s „novým“ logem DAB+, začíná jeho implementace

28. květen 2018

Identifikátor se poprvé objevil před několika měsíci v Německu, kde značka uspěla a postupně bude přizpůsobena jednotlivým trhům. Využívat ji mohou průmyslové subjekty i mezinárodní partneři WorldDAB.

V polovině května letošního roku byla odborné veřejnosti představená nová podoba loga DAB+, která do budoucna postupně nahradí zaběhnuté označení známé z digitálních rádií. Nyní začíná jeho postupná implementace na všech trzích. S novým logem už se portál Digitální rádio setkal například v Nizozemsku u oficiálního webu digitalradio.nl nebo Francii na stránkách radiodigi.fr. Symbol se bude do budoucna používat jako oficiální také v České republice.

Původní symbol DAB+ pochopitelně nekončí, ale nové logo bude sloužit jako oficiální komunikační prostředek pro průmysl i mezinárodní partnery organizace WorldDAB, která se změnou přišla. Nové logo dáváme v titulku záměrně do uvozovek, protože na mezinárodní úrovni sice dochází k jeho implementaci, ovšem již více než rok je používáno v Německu, a to ve spojení s označením „Mehr radio“ – „Více než rádio“. Oficiálním webem digitalizace rozhlasového vysílání u našich západních sousedů se stal proto portál www.dabplus.de.

autor: lukpo
Spustit audio