Odstartovala streamingová služba Documentary+, plánuje představit významné osobnosti

4. únor 2021

Tvůrci Documentary+ věří, že se stane nejlepší streamingovou službou v rámci kategorie dokumentů založených na skutečných událostech. U nás je možné platformu využívat například díky multimediálnímu centru Apple TV, chybí jí však podle očekávání podpora češtiny.

Ve čtvrtek 28. ledna odstartovala globální streamingová služba Documentary+, jejímž cílem je představit zejména zajímavé osobnosti z různých odvětví lidského fungování, a to formou celovečerních filmů, případně jen několikaminutových příspěvků. Provozovatelem platformy je společnost XTR, za níž stojí americký dokumentarista Bryn Mooser. V České republice je možné službu Documentary+ využívat buďto ve stejnojmenné aplikaci prostřednictvím multimediálního centra Apple TV nebo on-line v internetovém prohlížeči.

„Nikdy nebyla tak vzrušující doba pro dokumenty založené na základě faktů. Objevují se noví vizionářští režiséři a streamování poskytlo dokumentárním filmům široké globální publikum,“ uvedl při této příležitosti sám Mooser, který spoluzaložil Documentary+, a doplnil: „S Documentary+ nejen budujeme domov pro některé z nejlepších dokumentárních filmů naší doby, ale dáváme filmařům další možnost distribuce, protože konkurence stále roste. Documentary+ se stane klíčovým základním kamenem v budoucnosti tohoto odvětví. “

autor: lukpo
Spustit audio

Související