Operátor AVIS přišel o DAB+ vysílač v Levicích, signál zde nikdy nespustil

11. červenec 2017

Firma avizovala testy různých modulací a ochranných intervalů, v Levicích měla konkrétně v úmyslu testovat jednofrekvenční síť označovanou zkratkou SFN.

Telekomunikační operátor AVIS přišel o možnost spustit digitální rozhlasové vysílání DAB+ ve slovenských Levicích. Poté, co mu jedno oprávnění vypršelo už na konci loňského roku, přišel nyní i o příděl, který exspiroval 30. června. „Vysílač Levice - Nemocnice s poliklinikou, kanál 10C (maximální výkon ERP v nulové rovině 2 kW), je již minulostí,“ uvedl Majo Straka na facebookové skupině Digitalne rádio DAB+ SK.

O plánech operátora AVIS informoval web Digitální rádio v únoru loňského roku. AVIS avizoval testy různých modulací a ochranných intervalů, v Levicích měl konkrétně v úmyslu testovat jednofrekvenční síť označovanou zkratkou SFN. V současné době provozuje operátor tedy jediný DAB+ vysílač, a to konkrétně Nitra – Zobor. Ten funguje na kanálu 11C výkonem 5 kW. Programová nabídka se skládá ze stanic New Model Radio, Rádio Aktual, Radio Best FM, Radio Devín, Radio_FM, Rádio Junior, Radio Patria, Rádio Slovensko, Rocková Republic a Rádio Litera.

autor: lukpo
Spustit audio