Operátor DVB-T2 multiplexu 24 umístí nové vysílače v Praze na Pankrác, Zličín a Malešickou

29. srpen 2022

Společnost Digital Broadcasting spustí ve čtvrtek 1. září vysílání DVB-T2 multiplexu 24 ze dvou nových lokalit na území hlavního města. Půjde o City Tower na Pankráci a Zličín. Ve druhé polovině téhož měsíce pak bude zprovozněna ještě nová lokalita Praha – Malešická. Nadále zůstává zachováno vysílání na kanálu 42.

„Zahájením vysílání tří nových lokalit chceme pro diváky v Praze vytvořit příjmově ještě příznivější podmínky naší vysílací sítě Multiplex 24. Konkrétně z naší nové pražské dominanty City Tower mimo jiné pro území Nuslí a jihovýchodního okolí Prahy a lokalit Zličín a Malešická,“ uvedl při této příležitosti Jakub Juhas, výkonný ředitel společnosti Digital Broadcasting. Operátor s vytipováváním dalších vhodných lokalit pokračuje i nadále.

V případě vysílačů, které budou zprovozněny 1. září, tedy City Tower a Zličín, bude použit výkon 10 kW, lišit se však bude použitá polarizace. V případě první lokality coby kóty určené pro samotné město, půjde o vertikální polohu antén, zatímco Zličín bude mít horizontální. Na stejném principu fungují například i České Radiokomunikace v případě Žižkova a Cukráku. Chystaný vysílač Malešická bude mít výkon 490 Wattů a jeho polarizace bude horizontální.

autor: lukpo
Spustit audio