Operátor freeSAT si pojistil satelity Thor jako svou domovskou pozici

9. květen 2017

„Vážíme si Telenor Satellite pro jejich otevřený a flexibilní přístup a kvalitu vysílání na pozici 1 stupeň západně,“ uvedla společnost UPC DTH.

Formou dlouhodobé dohody si pojistila společnost UPC DTH satelitní kapacitu u telekomunikační firmy Telenor Satellite na všech čtyřech středoevropských a východoevropských trzích. UPC DTH je provozovatelem služeb freeSAT v České republice a na Slovensku, UPC Direct v Maďarsku a Focus Sat v Rumunsku. Všichni tito operátoři působí na satelitech Thor 5, Thor 6 a Thor 7.

„Vážíme si Telenor Satellite pro jejich otevřený a flexibilní přístup a kvalitu vysílání na pozici 1 stupeň západně, která je určena pro naše direct-to-home služby v Rumunsku, České republice, Maďarsku a na Slovensku,“ uvedl Michael Lee, generální ředitel UPC DTH. Morten Tengs, výkonný ředitel Telenor Satellite ho doplnil: „Smlouva se společností UPC DTH je pro nás klíčová pro pokrytí domácností v oblasti střední a východní Evropy, takže tento krok demonstruje náš trvalý závazek, který máme vůči tomuto regionu.“

autor: lukpo
Spustit audio