Operátor multiplexu 4 chce spustit přechodovou síť DVB-T2 nejprve v Praze

18. říjen 2016

Stejný postup očekávají i České Radiokomunikace a Česká televize. Jejich přechodové multiplexy by měly odstartovat začátkem příštího roku.

Podle jednatele Digital Broadcasting Radima Pařízka se v současné době pracuje na koordinaci jednotlivých vysílacích lokalit pro spuštění třetího přechodového multiplexu DVB-T2. Pařízek o tom dnes informoval na konferenci Radiokomunikace 2016 Podle Radima Pařízka by mělo dojít ke spuštění přechodového multiplexu nejprve na území hlavního města, tedy v Praze. Pařízek také naznačil, že Královéhradecký a Pardubický kraj budou v éře DVB-T2 fungovat jako samostatné celky. Aktuálně tomu tak není.

Podle jednatele Digital Broadcasting nesmí v souvislosti s DVB-T2 dojít k poškození telekomunikačních hráčů na trhu. Stejně jako přechod z analogové na pozemní digitální televize se podle něho proces překlopení do DVB-T2 neobejde bez České televize. Připomeňme, že ta bude v rámci přechodového multiplexu jako jediná vysílat svou kompletní programovou nabídku ve vysokém rozlišení (HDTV), tedy včetně kanálů ČT 24 a ČT :D/ČT art. „Jsem přesvědčen o tom, že jsme se zainteresovanými subjekty ocitli na stejné lodi a musíme bezpečně doplout z jednoho přístavu do druhého,“ konstatoval Pařízek.

autor: lukpo
Spustit audio