Operátor nového městského multiplexu ve Vídni: Chceme pomoci rozvoji DAB+

12. duben 2018

Významnější expanze se má digitální rádio dočkat v Rakousku příští rok, kdy je na jaro plánován start národního multiplexu.

Společnost RTG Radio Technikum, která je od počátku dubna oficiálně operátorem DAB+ multiplexu ve Vídni, je připravena podpořit rozvoj digitálního rozhlasového vysílání v Rakousku. Firma to uvedla v tiskové zprávě, kterou publikovala při příležitosti spuštění nové sítě. RTG Radio Technikum plánuje být inovátorem v oblasti nových služeb, které jsou založeny právě na neinternetové distribuci.

Podle provozovatele vídeňského DAB+ multiplexu jsou nyní splněny všechny podmínky pro to, aby digitální rozhlasové vysílání v Rakousku uspělo. Obchody už jsou vybaveny DAB+ přijímači a je pouze na každém zákazníkovi, jak je náročný – podle toho si vybere cenovou kategorii. Řidiči mají být při nákupu vozu opatrní, abych jejich nový automobil již obsahoval kromě analogového také digitální tuner. Operátor Radio Technikum předpokládá, že další rozvoj DAB+ v Rakousku lze očekávat na jaře příštího roku, kdy by měla národní vysílací síť začít spouštět společnost ORF, dceřiná firma veřejnoprávního média ORF.

autor: lukpo
Spustit audio