Operátor RTI cz chystá další "Den s digitálním rádiem DAB"

14. březen 2016

Provozní šéf Roman Kropáček připomíná, že tato akce již proběhla v listopadu loňského roku a měla u posluchačů obrovský úspěch.

Západočeská společnost RTI cz, která je v České republice jedním ze tří operátorů digitálního rozhlasového vysílání DAB+, chystá další den s touto technologií. Akce, jež se koná 22. března od 10 do 17 hodin v prostorách prodejny Radioservis na Vinohradské 12, bude určená široké veřejnosti. „Dozvíte se podrobnosti o digitálním rozhlase DAB, můžete si vyzkoušet rozhlasové přijímače a jejich nové možnosti a hlavně si poslechnete digitální rozhlas na vlastní uši. Rozhlasové přijímače bude možné zakoupit přímo v prodejně i s malým dárkem,“ slibuje provozní ředitel RTI cz Roman Kropáček.

Digital Audio Broadcasting (DAB) začal v České republice vysílat již v roce 2011 a dnes pokrývá zhruba polovinu obyvatel. Posluchači mohou naladit více než 30 rozhlasových stanic, mimo jiné i všechny stanice Českého rozhlasu. DAB je i zvolený standard digitálního rozhlasu používaný v několika zemích po celé Evropě, Asii a Tichomoří. V současné době vysílá 1 950 rozhlasových stanic po celém světě a celosvětově bylo prodáno více než 46 milionů DAB/DAB+ rozhlasových přijímačů. Roman Kropáček připomíná, že tato akce již proběhla v listopadu loňského roku a měla u posluchačů obrovský úspěch.

autor: lukpo
Spustit audio