Operátor RTI cz pokračuje ve změnách DAB+ na západě Čech, Karlovy Vary se dočkaly s předstihem

3. říjen 2024

Operátor RTI cz přelaďuje ve čtvrtek 3. října v době mezi devátou a šestnáctou hodinou svůj digitální rozhlasový vysílač Toužim – Třebouňský vrch. Posluchači v dotčených oblastech budou muset po výluce přeladit své přijímače na nový kanál 9B. S pokytím si polepší mimo jiné Český rozhlas Karlovy Vary.

Čtěte také

Po západočeských vysílačích Jáchymov – Klínovec a Karlovy Vary - sídliště (tato lokalita byla původně v plánu až dnes), které už byly v případě operátora RTI cz přeladěny na nový kmitočtový blok 9B ve středu 2. října, přechází na stejnou frekvenci i Toužim – Třebouňský vrch. V této lokalitě zároveň dochází k navýšení výkonu ze stávajícího 1 kW na 10 kW. Dosah DAB+ multiplexu RTI cz z Třebouňského vrchu se tak významně zvýší. Zachována bude vertikální polarizace.

V rozhlasové síti je v současné době vysíláno sedm programů různého zaměření. Kromě Českého rozhlasu Karlovy Vary tu mohou zájemci také najít Rádio Beat, Rádio 1, Signál rádio, Rádio Proglas, Rádio 7 a DAB Plus TOP 40. Západní Čechy jsou první oblastí, kde společnost RTI cz realizuje přechod na finální technické parametry. Programová nabídka sítě se v tuto chvíli zatím nemění, operátor však bude postupně signál rozšiřovat až na celoplošnou distribuci.

autor: lukpo
Spustit audio

Související