Operátor Skylink aktivoval červené tlačítko HbbTV konečně i u stanice CNN Prima News

2. listopad 2021

CNN Prima News byla dlouhodobě jediným kanálem společnosti FTV Prima dostupným pro české diváky, který neměl v satelitní televizi Skylink aktivní signalizaci technologie HbbTV, tzv. virtuální červené tlačítko. Služba je zde k dispozici přibližně dva týdny.

Společnost FTV Prima považuje hybridní vysílání HbbTV za důležitou součást své obchodní politiky a již několik let je tato technologie také součástí reklamních kampaní. Dlouhodobá absence „červeného tlačítka“ na stanici CNN Prima News, navíc u největšího satelitního operátora na trhu, působila poměrně nezvykle. U ostatních programů FTV Prima je již HbbTV aktivní dlouhodobě. Kromě DVB-T2 je také připojeno u kabelových operátorů.

CNN Prima News je jedním z posledních přírůstků do rodiny mediální skupiny Prima. Program odstartoval v loňském roce a po dlouhé době se tak český trh dočkal druhé zpravodajské televize. Prvenství v této kategorii měl začátkem roku 2005 veřejnoprávní kanál ČT24. První minuty vysílání jsou k vidění v online videoarchivu iVysílání. V minulosti u nás fungovaly například i komerční 24cz nebo Z1, pokus o spuštění z24 nevyšel vůbec.

autor: lukpo
Spustit audio

Související