Operátor Teleko chystá výluku svého pražského DAB+ vysílače

12. březen 2018

V hlavním městě doporučujeme našim čtenářům ladit digitální stanice Českého rozhlasu prostřednictvím multiplexu ČRo DAB+.

Příbramská společnost Teleko provede v následujících hodinách výluku svého pražského DAB+ vysílače, z něhož jsou šířeny také vybrané stanice Českého rozhlasu. „Podle aktuální informace od dodavatele datové konektivity dojde dne 13.3.2018 v době mezi 01:00 a 05:00 v celkovém rozsahu 60 minut (…) k výluce na našem DAB vysílači Praha Strahov 11A,“ informoval za Teleko Pavel Machuta.

Majitelé digitálních rádií se ale nemusí obávat, že by o své oblíbené rozhlasové stanice přišly. V Praze doporučujeme našim čtenářům ladit digitální stanice Českého rozhlasu prostřednictvím multiplexu ČRo DAB+, jehož signál je šířen z vysílače Mahlerovy sady (Žižkov). Díky výkonu 20 kW pokrývá na kanálu 12C území i mimo samotné hlavní město, například směrem na sever, kde je k dispozici na velké části dálnice do Liberce. Beze změny bude také pokračovat v provozu multiplex operátora RTI cz na kanálu LD.

autor: lukpo
Spustit audio