Operátor Teleko vylepšil slideshow u stanice Seejay Radio

5. duben 2018

Seejay Radio bylo před lety první českou stanicí s čistě digitální licencí. Firma Teleko se svým multiplexem působí jak ve III. pásmu, tak používá i původní, dnes již neperspektivní L-band.

S lepším servisem v rámci doplňkových obrazových informací (slideshow) se mohou nově setkat majitelé DAB+ přijímačů, kteří jsou v dosahu rozhlasového multiplexu operátora Teleko. Jak upozornil provozovatel digitální sítě na sociální síti Facebook, zařazeny byly takzvané „živé obrázky“. V praxi jde o to, že slideshow reaguje na to, co se ve vysílání děje – aktuální pořad, právě hraná skladba apod. Grafika je doplňována mimo jiné i logem stanice.

Operátor Teleko byl vůbec první společností v České republice, která začátkem tohoto desetiletí začala provozovat digitální rozhlasové vysílání DAB, respektive později DAB+. Právě z těchto důvodů ještě firma využívá v některých lokalitách příděly pro takzvaný L-band, pásmo, které je v oblasti této technologie prakticky přežitkem. DAB+ přijímačů s pásmem L je dnes minimum. Tato skutečnost se dotýká například Brna nebo Ostravska (Lysá hora). V Praze, středních Čechách, na severu republiky a z východočeské Černé hory šíří operátor signál již v III. pásmu.

autor: lukpo
Spustit audio