Operátor Teleko vylepšil zobrazování dopňkových informací na displejích přijímačů

9. únor 2016

Firma uvádí, že technologii norské společnosti Paneda „DAB in the cloud“ nasadila jako první na světě.

Příbramská společnost Teleko zlepšila zobrazování doplňkových informací ve svém digitálním rozhlasovém multiplexu, konkrétně slideshow (obrázků). Operátor na tuto skutečnost upozornil v rámci nasazení takzvaného „DAB multiplexeru v cloudu“. Jako cloud se označuje běžné takzvané vzdálené úložiště. Technickým realizátorem tohoto řešení je norská společnost Paneda.

Teleko dokonce na svém profilu sociální sítě Facebook uvedlo, že je první společností na světě, která technologii nasadila. Bližší informace o ni mohou najít zájemci na webu norské společnosti.

V rámci slideshow si lze nyní u vybraných stanic příbramské společnosti všimnout zajímavé, avšak poněkud rušivé novinky. U obrázků se nově objevuje v dolní části displeje informace, v níž je uvedený aktuální čas střídající se mimo jiné s mottem stanice. V případě SeeJay Rádia například „Dance Music Only“, u Samson Digital jde o název skladby. Operátor Teleko ve svém multiplexu šíří také několik stanic Českého rozhlasu – Radiožurnál, Dvojku, ČRo Plus, Wave, ČRo Jazz a ČRo D-dur. Firma svým DAB signálem zásobuje mimo jiné i území středních Čech a pochopitelně i Prahu.

autor: lukpo
Spustit audio