Operátor Towercom odemyká ve slovenském DVB-T programy Viasat

4. září 2018

Diváci najdou všechny tři programy postupně na promo pozici v tamním multiplexu 1. Pro jejich sledování je nutné přijímač, jehož tuner zvládne zpracovat kódování MPEG-4/AVC.

V září bude možné v rámci bezplatného pozemního vysílání DVB-T ze Slovenska sledovat na promopozici v tamním multiplexu 1 programy společnosti Viasat World. Od 3. do 10. září to bude Viasat Explore, od 11. do 20. září Viasat History a jako poslední v řadě se divákům zpřístupní Viasat Nature. Programová pozice je v multiplexu 1 dostupná v kódování MPEG-4, které už je standardní výbavou DVB-T2 přijímačů a také některých novějších DVB-T televizorů a set-top boxů.

„Chceme divákům nabídnout co nejpestřejší nabídku televizních programů, zábavy a neustále zvyšovat divácký komfort,“ uvedl Ivan Peschl, generální ředitel společnosti Towercom, která placenou pozemní televizi Plustelka provozuje. Právě její součástí běžně programy Viasat jsou. Díky přeshraničnímu zásahu některých vysílačů je možné DVB-T ze Slovenska zachytit i na omezeném území České republiky, zejména Moravy a Slezska. Předplatitelé, kteří si nyní objednají Plustelku minimálně na půl roku dopředu, získají na měsíc přístup k platformě Otta.

autor: lukpo
Spustit audio

Související