Operátor Towercom se snaží zvednout zájem o placenou DVB-T2 televizi Plustelka

16. únor 2017

„V žádném případě to není projekt za účelem nějakého ekonomického zisku,“ přiznal loni v rozhovoru pro web Digitální rádio technický ředitel firmy Zsolt Nagy.

Slovenský telekomunikační operátor Towercom výrazně zlevnil svou placenou pozemní televizi Plustelka. Ta byla nedávno překlopena ze standardu DVB-T do DVB-T2 a mohla tak nabídnout bohatší programovou nabídku. V oficiálním vyjádření firma uvedla, že chce tímto krokem reagovat na neustále zvyšující se ceny konkurence. Podle informací, které má web Digitální rádio k dispozici, ale není zájem o službu tak velký, jak se původně předpokládalo.

Placené programy Plustelky nyní zlevňují o 50 %, podmínkou však je, aby se zákazník zavázal službu využívat minimálně 12 měsíců. Towercom počet zákazníků platformy nezveřejňuje. „Plustelku vnímáme jako takový marketingový projekt. V žádném případě to není projekt za účelem nějakého ekonomického zisku. Od samotného začátku Plustelka konstantně nabírá zákazníky. Nábor je okolo čtyř set až pěti set zákazníků měsíčně. Aktuálně jsme na úrovni někde mezi patnácti až šestnácti tisíci,“ uvedl v rozhovoru z loňského června pro web Digitální rádio Zsolt Nagy, technický ředitel Towercomu.

autor: lukpo
Spustit audio