Operátor využívající satelity Hotbird láká nové vysílatele na volné šíření HD a UHD kanálů

27. srpen 2019

Společnost Globecast má nabídnout nákladově efektivní řešení pro všechny druhy distribuce signálu. Hlavním cílem je zejména uspokojit poptávku diváků po vyšší obrazové kvalitě.

Pozice 13 stupňů východně se v boji o satelitní zákazníky opět hlásí o slovo. Telekomunikační společnost Globecast otevřela volnou kapacitu pro nové vysílatele, kteří budou chtít svým koncovým zákazníkům, tedy divákům, zpřístupnit vysílání programů nejen ve vysokém rozlišení, ale také kvalitě Ultra HD. Kapacita, kterou využila jako první německé veřejnoprávní televize DW pro přechod do HD, má posloužit pro volně šířené programy, takzvaný free-to-air příjem v regionu Evropa, Střední východ a severní Afrika.

Zatímco družice Astra jsou trvalým „bydlištěm“ pro platformy, jakými jsou Skylink, Sky Deutschland nebo HD+, Hotbird láká klienty z Itálie, Polska nebo arabských zemí. Divák z Česka, který si zařídí příjem z pozice 13 stupňů východně, se tak může dostat k řadě exotických programů, jimiž lze obohatit satelitní příjem. Nová platforma otevřená společností Globecast má nabídnout nákladově efektivní řešení pro všechny druhy distribuce signálu. Hlavním cílem je zejména uspokojit poptávku diváků po vyšší obrazové kvalitě.

autor: lukpo
Spustit audio

Související