Ostravská televize Polar nasadila hybridní vysílání HbbTV, prozatím je v testu

20. duben 2017

Technologii mohou využívat diváci díky terestrickému multiplexu 4, prozatím se ale nevysílá známé virtuální červené tlačítko.

Ostravská televize Polar se stala další českou stanicí, která se rozhodla adaptovat technologii hybridní televize označované zkratkou HbbTV. Díky tomuto standardu tak bude moci divákům prostřednictvím televizní obrazovky nabídnout například přístup ke zpravodajství, případně televiznímu archivu. Technologie je prozatím v testu, takže se divákům nezobrazuje virtuální červené tlačítko. I to by se však v horizontu dní mělo změnit.

Výkonný ředitel televize Polar Petr Panáč webu Digitální rádio řekl, že vývojářem hybridního vysílání je pražská společnost Grand IT. Ostravská stanice se tak v tomto případě nespolehla na České Radiokomunikace, případně firmu Hybrid, které jsou aktuálně v tomto směru vidět nejvíce. Televizi Polar je možné sledovat v Moravskoslezském kraji díky vysílačům multiplexu 4 Radima Pařízka. Pro využívání technologie je nutné, aby měl divák televizor, případně set-top-box s podporou standardu HbbTV připojený k internetu.

autor: lukpo
Spustit audio