Ostravská televize Polar upravila přehled aplikací pro chytré televizory

17. duben 2018

K de facto stejné změně došlo nedávno i u dokumentární stanice Kinosvět, ta se nyní připravuje na spuštění zcela nové verze hybridní technologie.

Ostravská televize Polar, která možná jako vůbec jediná regionální stanice v České republice využívá technologii HbbTV, upravila své hybridní menu. Zmizely z něj aplikace Seznamka a Bazar. Redakce Digitálního rádia to zjistila monitoringem tohoto programu. Hybridní vysílání, které divákům přináší doplňkový servis ke klasické televizi, vyžaduje přijímač s podporou standardu HbbTV, který je připojený k internetu.

Moravsko-slezská televize, která využívá ke své distribuci multiplexů společnosti Digital Broadcasting, je, co se technologií týká, poměrně pokrokovým kanálem. Kromě již zmiňovaného hybridního vysílání je na klasickou anténu dostupná nejen ve standardním, ale také vysokém rozlišení (HD). Diváci ale musí mít pro tuto kvalitu obrazu k dispozici přijímač se standardem H.265/HEVC. Televize Polar byla vůbec první regionální stanici, která svůj signál v HD kvalitě prostřednictvím této technologie zpřístupnila. Ve vysokém rozlišení vysílá v DVB-T2 také Východočeská televize V1, v DVB-T2 pak pro západní část Prahy lokální TV13 (kanál 21).

autor: lukpo
Spustit audio