Placená televize TeenNick určená teenagerům by mohla začít vysílat v Česku, jednání s operátory probíhají

11. prosinec 2020

Na českém a slovenském trhu by mohla začít působit placená televize TeenNick, která je určena publiku ve věku od 13 do 19 let. Společnost ViacomCBS už pro ni získala potřebnou licenci vztahující se na satelitní distribuci.

Společnost ViacomCBS Networks International by mohla na českém a slovenském trhu spustit placený dětský kanál TeenNick. Firma už učinila první formální krok, kterým je žádost o vydání licence pro satelitní distribuci. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) v tomto směru provozovateli vyhověla a oprávnění mu udělila na období dvanácti let. Automaticky to ovšem neznamená, že program bude na našem trhu fungovat. Jednání o případném spuštění s českými a slovenskými operátory však podle našich informací probíhá.

Stanice si svou premiéru odbyla koncem roku 2007 ve Spojených státech. Primárně je určena divákům ve věku od 13 do 19 let a zcela logicky doplňuje portfolio dalších dětských programů této značky působících na trhu, kterými jsou Nickelodeon, Nick Jr. a Nicktoons. Operátor Kuki má v nabídce i nelokalizovaný Nickelodeon HD. V tuto chvíli se připravuje rozšíření distribuce stanice do některých východoevropských zemí. TeenNick získal kromě povolení vstoupit na český a slovenský trh mimo jiné také pro Albánii, Bulharsko či Srbsko.

autor: lukpo
Spustit audio

Související