Plány WDR na rok 2018? Další investice do posilování pokrytí DAB+

22. září 2017

Nejsilnějšími vysílači veřejnoprávního rozhlasu WDR (multiplex Radio fuer NRW) jsou Münster, Dortmund, Langenberg, Düsseldorf, Köln a Bonn – všechny mají výkon 10 kW.

Německý veřejnoprávní rozhlas WDR určený pro západ země si stanovil pro příští rok prostý cíl – nadále posilovat pokrytí signálem pozemního digitálního rádia DAB+. Do provozu budou uvedena čtyři nová stanoviště - Hochsauerland (Hunau), Höxter, Hallenberg (Bollerberg) a Warburg. V lokalitách Aachen, Kleve, Nordhelle a Ederkopf se plánuje navýšení výkonu. Ke zlepšení pokrytí dojde zejména v oblastech Südwestfalen, Großraum Aachen a Niederrhein.

Nejsilnějšími vysílači veřejnoprávního rozhlasu WDR (multiplex Radio fuer NRW) jsou Münster, Dortmund, Langenberg, Düsseldorf, Köln a Bonn – všechny mají výkon 10 kW. U nových stanovišť prozatím technické parametry stanoveny nebyly, respektive nejsou zveřejněny. Stávající programovou nabídku tvoří stanice 1 Live, 1 Live Diggi, WDR 2, WDR 3, WDR 4, WDR 5, Cosmo, KinderRadioKanal (KiRaKa), Vera a WDR Event. Zbývající datová kapacita je vyhrazena pro programová průvodce EPG a dopravní data TPEG.

autor: lukpo
Spustit audio