Po Amazon Prime Video přichází do Česka streamingová služba Amazon Music Unlimited

8. prosinec 2017

Amazon propojuje svou hudební službu s platformou Amazon Echo a tím pádem i umělou inteligencí Alexa.

Americká společnost Amazon začala dnešním dnem nabízet v České republice, na Slovensku a v dalších šestadvaceti zemích světa svou hudební streamingovou službu Amazon Music Unlimited. Jde de facto o přímou konkurenci platformám, jako jsou například Spotify nebo Google Music. Amazon Music Unlimited je po videotéce Amazon Prime Video druhou streamingovou službou, kterou bude firma na obou trzích bývalé federace nabízet.

Amazon Music Unlimited funguje na stejném modelu jako Prime Video. První měsíc má tedy uživatel zdarma, v dalším období pak hradí pravidelné předplatné. Poplatek je 5,99 euro za individuální předplatné, rodinný balík stojí měsíčně 8,99 euro. Službu, která prozatím není lokalizována do češtiny, je možné využívat přímo v on-line přehrávači, díky Amazon Fire TV, případně aplikaci pro mobilní zařízení s operačními systémy iOS a Android. Služba nabízí katalog více než 40 milionů skladeb a tisícovek playlistů.

Amazon také od samotného počátku bude nabízet spolupráci služby se svou smart platformou Amazon Echo, kterou lze ovládat hlasem (prozatím pouze v angličtině). „Hudba spojuje lidi na globální úrovni a díky Amazon Music Unlimited můžeme posluchačům nabídnout přístup k rozsáhlému katalogu s přidanou hodnotou a možností ovládání prostřednictvím vlastního hlasu a tím pádem propojení s umělou inteligencí Alexa,“ uvedl Steve Boom, viceprezident společnosti Amazon Music.

autor: lukpo
Spustit audio