Po HBO se do točení vlastní produkce pustila i placená televize Skylink

14. leden 2022

Provozovatelé placených televizí si jsou dobře vědomi, že o diváka nemohou bojovat pouze programovou nabídkou, ale také exkluzivním obsahem. Vlastní produkci bude nabízet českým a slovenským předplatitelům i operátor Skylink prostřednictvím svého vlastníka, skupiny Canal+. Doposud v této kategorii bodovala zejména televize HBO.

Prvním projektem, na kterém se Skylink koprodukčně podílel s producentem Canal+ Polska, je romantický seriál Planeta Single: Osm příběhů. Díl s názvem „Poslouchej, lásko“ se natáčel v Praze a v hlavních rolích se představí Zdeněk Piškula, Zofia Wichłacz, Tomáš Hanák, Miloslav Pecháček nebo blogerka Do Thu Trang.

Seriál Planeta Single vychází z motivů celovečerních romantických komedií, ve kterých protagonisté randí prostřednictvím stejnojmenné mobilní aplikace. Jednotlivé epizody se liší dějem i žánrem, počínaje romantickou komedií přes road movie až po napínavé drama.

„Díky vstupu do skupiny Canal+ Group jsme získali přístup k exkluzivnímu prémiovému obsahu od produkčních společností StudioCanal, Canal+ nebo Kino Świat. Dalším naším logickým krokem je se na produkci také přímo podílet a nabídnout tak našim divákům mimo akvizice i originální produkci a koprodukční projekty vznikající pod hlavičkou skupiny Canal+ Group,“ uvedl Jaromír Glisník, člen představenstva M7 Group, která je vlastníkem Skylinku.

Související