Podzimnímu rázu počasí se přizpůsobuje i Rádio Retro Českého rozhlasu

5. říjen 2016

Z období první republiky eviduje rozhlasový archiv řadu přednášek se svatováclavskou tématikou, o níž například v roce 1935 hovořil v Československém rozhlase kardinál Karel Kašpar.

Nahrávky, které vznikly v rozmezí od září do listopadu počínaje rokem 1932, nabídne nově Rádio Retro Českého rozhlasu. Stanici si můžete naladit v digitálních rozhlasových multiplexech ČRa-ČRo DAB Praha (kanál 12C), Teleko a RTI cz, dále v kabelových a IPTV sítích, na satelitu Astra 3B, pozice 23,5 stupně východně, i na internetu. Stávající blok podzimních nahrávek vystřídají v prosinci ty s vánoční tematikou.

„Věřím, že milovníky starých pásků opět potěšíme. Náš program tentokrát není jen přehlídkou jakýchsi zvukových muzejních exponátů k jednomu tématu, je to příjemné rádio pro barevný podzimní čas s publicistikou, reportážemi, literárními i hudebními pořady. A zároveň s připomínkou lecčeho, co se stalo v různých érách naší moderní historie právě v podzimních měsících,“ uvedla o charakteru dalšího Rádia Retro ředitelka programu ČRo Eva Hazdrová-Kopecká.

Z období první republiky eviduje rozhlasový archiv řadu přednášek se svatováclavskou tématikou, o níž například v roce 1935 hovořil v Československém rozhlase kardinál Karel Kašpar, a samozřejmě s tématem 28. října, o němž se posluchači mohou dozvědět více nejen z reportážního mikrofonu sportovního redaktora Josefa Laufera. Rádio Retro uvede také záběry z podzimu 1937, kdy zemřel první československý prezident Tomáš Garrigue Masaryk nebo Hovory z Lán s Václavem Havlem z konce října 1990.

autor: lukpo
Spustit audio