Polská komerční rádia vstoupila do tamní nabídky DVB-T

15. únor 2018

Zařazení rozhlasových stanic skupiny EuroZET má ale jeden háček. Zájemce potřebuje přijímač s podporou hybridního vysílání připojený k internetu.

V nabídce polské digitální televize, která funguje ve standardu DVB-T, je po delší době opět živo. Ve středu 14. února do ní operátor EmiTel, tamní obdoba Českých Radiokomunikací, zařadil několik komerčních rádií. Jedná se konkrétně o programy polské privátní skupiny EuroZET. V nabídce je možné najít stanice Meloradio, Antiradio, Chillizet a také hlavní vlajkovou loď Radio Zet.

Zařazení rozhlasových stanic skupiny EuroZET má ale jeden háček. Zájemce potřebuje přijímač s podporou hybridního vysílání připojený k internetu. Všechny programy se staly součástí HbbTV portálu, který je dostupný v rámci celoplošného multiplexu 8. Kuriozitou této sítě je skutečnost, že působí stejně jako digitální rozhlas DAB+ ve III. pásmu. Divák i posluchač tak může pro obě platformy využít jedinou anténu. Šíření televize ve III. pásmu není příliš obvyklé. Český telekomunikační úřad jasně prohlásil, že u nás se s touto možností nepočítá.

autor: lukpo
Spustit audio