Polská veřejnoprávní televize opět nabídne vysílání v Ultra HD, do budoucna má být z TVP 4K řádný program

6. březen 2020

Poprvé si mohli naladit polští diváci stanici TVP 4K před dvěma lety, v průběhu evropského fotbalového šampionátu. Euro 2020 by mohlo být podle portálu Wirtualnemedia.pl dostupné ve 4K rozlišení i na hybridní platformě HbbTV.

Polská veřejnoprávní televize TVP plánuje nabídnout divákům nadcházející mistrovství Evropy ve fotbale opět ve 4K rozlišení, tedy formátu Ultra HD. Informuje o tom portál Wirtualnemedia.pl. Podobně jako v roce 2018 i tentokrát má být vysílání bez dodatečných poplatků, takže ho budou mít k dispozici operátoři pro základní nabídky svých služeb. Oborový web si navíc pohrává s myšlenkou, že 4K stream by mohl být dostupný i díky hybridnímu vysílání HbbTV, tedy virtuální červené tlačítko.

Do budoucna chce Telewizja Polska vysílat TVP 4K jako řádný program, podobně jako například italská Rai. Stanice by nabídla kombinaci sportovního obsahu, filmů a zábavných formátů. V dlouhodobém výhledu se počítá s tím, že v rámci řádného vysílání by programové schéma mělo rozsah od sedmé hodiny ranní do třiadvaceti hodin. Samotná zábava by tvořila něco málo přes polovinu obsahu. Spuštění řádného vysílání ve 4K ale bude vyžadovat podle TVP další finanční prostředky.

autor: lukpo
Spustit audio

Související