Polská veřejnoprávní televize TVP Polonia startuje v HD, dostupná je i v nabídkách českých operátorů

31. srpen 2020

Ani změna primární distribuce ale nutně neznamená, že zákazníci budou mít program k dispozici ve vyšší obrazové kvalitě. Operátor může původní signál opět převádět zpět do standardního rozlišení. TVP Polonia by v tomto směru nebyla prvním ani posledním kanálem.

Polská veřejnoprávní stanice TVP Polonia bude operátorům k dispozici ve vysokém rozlišení obrazu. Od úterý 1. září její signál v HD kvalitě mohou najít na družici Hotbird, satelitní pozice 13 stupňů východně. Vysílání TVP Polonia je určeno zejména polským krajanům žijícím v zahraničí. Program mají v nabídce i někteří tuzemští operátoři, mimo jiné O2 TV společnosti O2 Czech Republic nebo T-Mobile TV. Ani změna primární distribuce ale nutně neznamená, že zákazníci budou mít program k dispozici v HD.

„TVP Polonia spojuje Poláky po celém světě již 27 let. Máme věrné diváky, kteří s námi začínají a končí den. Měníme se za ně, zlepšujeme jak program, tak kvalitu obrazu, a proto od 1. září zavádíme vysílání v rozlišení HD,“ uvedla při této příležitosti Magdalena Tadeusiak - Mikołajczak, ředitelka TVP Polonia. Kromě hraných filmů, seriálů, zábavných a informačních programů nabízí stanice i programy o životě a činnosti polské komunity v různých zemích a regionech světa. Ve vysílání nechybí také zpravodajství a dokumenty.

autor: lukpo
Spustit audio

Související