Polský regulátor KRRiT vysílá další pozitivní signál pro zavádění digitálního rozhlasu

24. květen 2018

Šestihodinová akce se bude konat za účasti polských i zahraničních řečníků. Chybět nebude ani ředitel rozhlasové sekce Evropské vysílací unie Graham Dixon.

Zatímco polský veřejnoprávní rozhlas digitalizaci rádia přibližně před dvěma lety prakticky zmrazil, mediální regulátor KRRiT ji jde naproti a vysílá pro tuto technologii další pozitivní signál. Po oznámení, že chce KRRiT vyhlásit výběrová řízení na obsazení kapacity v nových regionálních a lokálních multiplexech, nyní chystá na pondělí 28. května seminář, který je určen všem subjektům, kteří se chtějí na digitalizaci rozhlasu v Polsku podílet.

Semináře se mohou zúčastnit místní, regionální i nadregionální vysílatelé, stejně jako subjekty z řad operátorů. Konference se pořádá pod patronátem předsedy KRRiT Witolda Kołodziejskieho, který celou akci zahájí. Na semináři jsou avizováni nejen polští, ale také zahraniční řečníci. V rámci prezentací budou účastníci seznámeni s aktuální situací na poli DAB+ v Polsku, představen bude rozvojový plán výstavby vysílačů, a to jak na regionální, tak i lokální úrovni. Oznámena budou i pravidla pro účast v řízeních pro udělení koncesí.

autor: lukpo
Spustit audio