Portál Digitální rádio letos zvýšil počet uživatelů i návštěv o stovky tisíc, největšími lákadly O2 TV a DAB+

20. prosinec 2019

Největší IPTV služba na trhu pronikla mezi nečtenější texty na našem webu hned několikrát. Naopak plná lokalizace on-line platformy Netflix do češtiny se umístila až na desáté pozici.

Počet čtenářů portálu Digitální rádio, který provozuje na své doméně digital.rozhlas.cz Český rozhlas, dlouhodobě roste. V období od 1. ledna do 20. prosince se mohl tematický web veřejnoprávního média pochlubit 455.534 uživateli, což je v porovnání s přechozím rokem o téměř 200 tisíc více. Ještě výraznější je pak nárůst v oblasti návštěv portálu, a to z 515.420 na 883.099. Při zveřejňování výsledků vycházíme ze statistik Google Analytics. V posledním kvartálu 2019, který ještě neskončil, navštívilo web 187 tisíc uživatelů (305 tisíc návštěv).

A co v letošním roce zajímalo čtenáře našeho webu nejvíce? Na samotné špici čtenosti se umístila exkluzivní aktualita portálu Digitální rádio věnovaná vstupu O2 TV, největší IPTV služby na trhu, do prostředí chytrých televizorů. Hned za ní pak následovala stálá rubrika věnovaná digitálnímu rádiu. Této skutečnosti pochopitelně napomáhá významné rozšiřování multiplexu ČRo DAB+, který aktuálně pokrývá 80 % populace. V internetových vyhledávačích hodně rezonovaly také výpadky O2 TV, které se umístily na třetí pozici.

Nejčtenější témata roku 2019 na webu Digitální rádio

  • Služba O2 TV vstupuje do prostředí chytrých televizorů
  • Jak poslouchat DAB+
  • Možné důvody výpadků služby O2 TV
  • Služba Skylink dočasně zablokovala přetáčení pořadů skupiny Nova ve své internetové platformě Live TV
  • Seriál Hra o trůny: Proč byla bitva o Zimohrad tak tmavá?
  • Omezení dostupnosti stanice Premier Sport v O2 TV
  • Přelaďování programů v satelitní televizi Skylink
  • Informační kampaň TV Nova k blížícímu se ukončení vysílání DVB-T
  • Zahájení vysílání placené stanice Premier Sport
  • Plná lokalizace on-line služby Neflix do češtiny

Čtenářům portálu Digitální rádio bychom chtěli poděkovat stejně jako loni zejména za přízeň, protože bez ní by naše zpravodajství nemělo cenu. Zvláštní poděkování patří zejména všem spolupracovníkům, které vytvářejí nejen texty na náš web, ale případně posílají i tipy z jednotlivých regionů České republiky, jež pochopitelně naše redakce nemůže pokrýt vlastními silami. Pokud nebude vydána žádná neočekávaná informace, na naše zpravodajství se můžete opět těšit až od středy 1. ledna 2020. Do té doby vám přejeme příjemné prožití vánočních svátků, chvíle s vašimi blízkými a událostmi bohatý příští rok.

Nezapomeňte, že od 1. ledna 2020 už budete moci naladit stanice Českého rozhlasu pozemní digitální cestou pouze v multiplexu ČRo DAB+!!!

autor: lukpo
Spustit audio

Související