Portál mujRozhlas přes HbbTV i ve vašem televizoru, stačí zmáčknout červené tlačítko

1. prosinec 2021

Novinka, na kterou posluchači Českého rozhlasu a zároveň majitelé televizorů s připojením k internetu dlouho čekali. Od středy 1. prosince je prostřednictvím technologie HbbTV k dispozici i audioportál mujRozhlas. Služba doplňuje živé vysílání jednotlivých stanic a jejich zvukový archiv.

Novinku mohou využít majitelé televizorů a set-top boxů s podporou HbbTV, které jsou připojené k internetu. Služba je k dispozici v pozemním vysílání DVB-T2 na všech stanicích Českého rozhlasu, na satelitu Astra 3B a mj. i v nabídce kabelového operátora Vodafone v rámci tarifu Start. Po přepnutí na kterýkoliv okruh rozhlasu je divák upozorněn na přítomnost virtuálního červeného tlačítko, po jehož stisknutí se objeví úvodní menu.

Podoba portálu mujRozhlas v prostředí HbbTV více méně kopíruje jeho klasickou podobu pro internetový prohlížeč a rozdíly jsou pro uživatele minimální. Pořady a podcasty jsou v rámci virtuálního červeného tlačítka samostatné kategorie, na webu jde o jednu položku. Přímo přes dálkový ovladač si mohou zájemci pustit například i online vysílání kterékoliv stanice Českého rozhlasu včetně nových okruhů Radiožurnál Sport a Pohoda.

Český rozhlas spustil audioportál mujRozhlas na konci roku 2019 a postupně ho nabídl v online prostředí i na mobilních platformách. Na jeho vývoji pracoval veřejnoprávní rozhlas intenzivně od roku 2017 a generální ředitel René Zavoral při jeho spuštění uvedl, že jde o projekt, který nemá v České republice obdoby. „Je součástí dlouhodobé strategie digitalizace obsahu a nabídne veškeré audio služby Českého rozhlasu na jednom místě,“ dodal.

autor: lukpo
Spustit audio