Poslech digitálního rádia ve Švýcarsku už je populárnější než klasické VKV

5. říjen 2016

Digitální rádio dominuje zejména při práci a poslechu v domácnostech, v automobilech tvoří zatím třicet procent přijímačů.

Poslech digitálního rádia si už získal ve Švýcarsku letos věší popularitu než klasický analogový rozhlas VKV. Informaci přinesl na svém webu veřejnoprávní vysílatel SRG. Rádio digitálně, tedy prostřednictvím DAB/DAB+ nebo internetu, poslouchá v současné době 53 % populace. Je to vůbec poprvé, kdy tato distribuce signálu překonala klasické analogové rádio. Poslechu rozhlasu věnovali Švýcaři na jaře v průměru sto minut, přičemž 53 minut tvořilo digitální rádio.

Digitální rádio dominuje zejména při práci a poslechu v domácnostech, v automobilech tvoří zatím třicet procent přijímačů, nicméně i tady tento podíl trvale roste. Analogové rádio ve Švýcarsku postupně ztrácí na významu. Pozitivní zprávou pro alpskou zemi je i fakt, že poslechu digitálních stanic se nevěnují pouze mladí, ale i starší posluchači. Může za to bohaté programové spektrum programů, z nichž je možné vybírat. Dvě třetiny posluchačů mladších 35 let rádi rádio prostřednictvím DAB.

autor: lukpo
Spustit audio