Postoj komerčních rádií k DAB se stal v Severním Porýní – Vestfálsku terčem kritiky

17. květen 2016

„Postoj komerční sféry zkrátka svědčí o tom, že ignorují něco, co se dá označit programovou pestrostí,“ uvedli naopak zastánci technologie.

Postoj komerčních vysílatelů i některých zástupců politické sféry k technologii DAB+ v v Severním Porýní – Vestfálsku se stal podle očekávání terčem kritiky zastánců pozemního digitálního rozhlasu. Za rozšiřování DAB+ se postavil šéf rodiny Deutschlandradio Willi Steul, zástupkyně WDR Karola Wille i Ulrich Wilhelm z Bayerischer Rundfunk. DAB+ byl vyzdvižen jejich vyjádřením nejen pro již známou úsporu energie a tedy i ekologičnost, ale znamenal by především konec nedostatku místa v rámci FM spektra.

„Postoj komerční sféry zkrátka svědčí o tom, že ignorují něco, co se dá označit programovou pestrostí, kterou může přinést právě digitální rádio. Pro zavedené komerční vysílatele se jedná pochopitelně o komfortní blokádu rozvoje rozhlasového vysílání,“ uvedli zmínění zástupci ve společném stanovisku. Stanice provozující DAB se shodli na tom, že budoucnost je právě v této technologii v kombinaci s internetem, tedy takzvaném hybridním rádiu.

Zdroj: Satellifax.de

autor: lukpo
Spustit audio