Potvrzeno! Mobilní telefon LG Stylus 2 má DAB rádio. Získal podporu vysílací unie EBU

14. březen 2016

LG očekává, že digitální rádio v následujících letech nahradí klasický analogový rozhlas v přibližně čtyřiceti zemích světa.

Novinkový mobilní telefon LG Stylus G2, který jihokorejský výrobce právě uvádí na trh, bude mít skutečně tuner pro příjem pozemního digitálního rádia DAB/DAB+. Spekulace, jež se v posledních týdnech objevily v souvislosti s představení produktové novinky, se ukázaly jako pravdivé. Mobilní telefon byl dnes oficiálně představen na konferenci Radiodays Europe v Paříži. Kromě DAB+ chipsetu, který příjem digitálního rádia umožní, bude produkt disponovat také klasickým FM tunerem. Majitelé mobilního telefonu LG Stylus G2 se tak budou moci dostat ke stanicím chybějícím v klasickém VKV éteru bez dodatečných poplatků za mobilní data.

LG očekává, že digitální rádio v následujících letech nahradí klasický analogový rozhlas v přibližně čtyřiceti zemích světa, což by znamenalo populaci okolo půl miliardy lidí. Vzhledem k tomu, že mobilní telefony by se mohly podobně jako autorádia stát hnacím motorem pro digitální rozhlas DAB+, prodej produktu oficiálně v tiskové zprávě podpořila i Evropská vysílací unie (EBU). Mobilní telefon LG Stylus G2 bude uveden na trzích v Německu, Velké Británii, Holandsku, Belgii, Itálii, Norsku a Austrálii. „Kombinace klasického vysílání a internetu otevírá širokou škálu možností pro použití v budoucnu,“ uvedl prezident International DMB Advancement Group (IDAG) Gunnar Garfors.

autor: lukpo
Spustit audio