Potvrzeno! Severočeskou Gamu má pohltit Rock Rádio

14. červenec 2016

„Úpravou chceme reagovat na naše zjištění z opakovaných průzkumů posluchačských potřeb,“ píše mimo jiné v žádosti o změně licence provozovatel stanice.

Severočeská rozhlasová stanice Gama Rádio bude v horizontu několika měsíců minulostí a nahradí ji Rock Rádio skupiny Media Bohemia. Potvrzují se tak informace, s nimiž přišel web Digitální rádio na konci dubna. Tehdy Media Bohemia majetkově do Gama Rádia vstoupila. O změnu názvu již provozovatel stanice, společnost Gama media, požádal Radu pro rozhlasové a televizní vysílání. Stanice by se měla zaměřit na jasněji vymezené posluchačské skupiny a dynamiku vysílání.

„V rámci konsolidace programového schématu, hudební dramaturgie, celkového zaměření programu a orientace na cílovou skupinu navrhujeme nahrazení současného názvu programu Gama Rádio za mnohem konkrétnější, výraznější a atraktivnější název Rock Radio. Jsme toho názoru, že tento název více koresponduje s obsahovou stránkou vysílaného programu a zároveň umožní všem potenciálním posluchačům jasně určit, o jakou rozhlasovou stanici se z hlediska vysílaného obsahu jedná,“ uvádí v žádosti firma Gama media.

Proměna Gama Rádia ale nebude souviset jen se změnou názvu. Upravovat se bude například i poměr mluveného slova, a to ze stávajících dvanácti až dvaceti procent na sedm až deset procent. „Úpravou chceme reagovat na naše zjištění z opakovaných průzkumů posluchačských potřeb, ze kterých vzešlo, že cílová skupina dává přednost srozumitelným a stručně a přehledně formulovaným informacím,“ uvádí se mimo jiné v žádosti. Plánovaná proměna Gama Rádia není jedinou významnou změnou v poslední době na rozhlasovém trhu. Připomeňme jen namátkou konec značky Rádio Sázava a její nahrazení Hey FM.

autor: lukpo
Spustit audio