Pražský DAB+ vysílač operátora RTI cz s definitivními parametry

17. leden 2020

Doposud vysílal Rošického stadion s 300 Watty místo 1 kW. Technici operátora včera instalovali novou anténu, která navýšení umožnila. Součástí sítě je nově i pražské Radio 1.

Západočeská společnost RTI cz uvedla svůj pražský vysílač digitálního rádia DAB+ do konečného stavu. Naší redakci to potvrdil provozní ředitel firmy Roman Kropáček. Od minulého týdne, kdy byl vysílač uveden do provozu, se vysílalo do dočasné antény, které byla včera vyměněna za definitivní, a zároveň bylo možné navýšit výkon ze stávajících 300 Wattů na 1 kW. Změny by měly vést ke zlepšení pokrytí sítě.

Telekomunikační firma v současné době provozuje ve III. pásmu kilowattové DAB+ vysílače na Českobudějovicku (Kluk), v Praze (Rošického stadion), Plzni (Sylván), Klatovech (Doubrava), Kašperských horách (Javorník) a Karlových Varech. Podle webu operátora jsou v plánu nové kóty Beroun – Záhrabská, Třebouňský vrch a Příbram – Hvězdárna. Součástí nabídky jsou Radio 1, Radio Samson, Rádio Proglas, Rádio Beat, DAB Plus TOP 40 a Český rozhlas Karlovy Vary.

autor: lukpo
Spustit audio

Související