Před patnácti lety začalo vysílat Radio Wave

13. leden 2021

13. ledna 2021 je Radiu Wave 15 let! Narozeniny oslavují tvůrci, moderátoři a redaktoři stanice pro mladé každoročně společně s posluchači, muzikanty a osobnostmi, s nimiž Radio Wave spolupracuje. Lednová narozeninová párty, která se v minulých letech konala v pražském klubu MeetFactory nebo Fuchs2, proběhne kvůli současné pandemii až v druhé polovině roku

Radiu Wave popřálo k patnáctým narozeninám patnáct osobností. Co mají na Radiu Wave rádi a co poslouchají, prozradili muzikanti napříč žánry (Opak dissu, Ventolin, NobodyListen), foodie Lukáš Hejlík, fotbalista Tomáš Kučera nebo umělkyně Léna Brauner

Oslava 15. narozenin proběhne také ve vysílání, a to 13. ledna v proskleném vysílacím studiu v Praze. Tým Radia Wave nakrojí narozeninový dort ve 13 hodin a 13 minut, tedy přesně v čase, kdy Radio Wave začalo v roce 2006 vysílat. Letos poprvé v historii Radia Wave se o upečení dortu postará přímo několik osobností stanice. Jak přípravy probíhaly, budou moci posluchači sledovat na sociálních sítích Radia Wave v průběhu narozeninového dne. Od 20 hodin se potom v rámci oslav mohou fanoušci těšit na zábavný facebookový livestream, během kterého budou autorky nejoblíbenějšího pořadu Radia Wave Buchty tvořit květinové dekorace.

Radio Wave vstupuje do patnáctého roku své existence po roce plném úspěchů a nových sérií - mezi ty nejposlouchanější patřily v roce 2020 například první hraný podcastový seriál pro mladé Zkouškový, série o o antikoncepci, sexu a vztazích Pod kontrolou nebo podcastová série o psychoterapii Moje terapie. “I když byl loňský rok rokem neplánovaných změn, podařilo se nám pro posluchače připravit 21 nových formátů. Ať už to byly pravidelné pořady jako Šatníky, Šeptem, Podhoubí nebo Brambora s vejcem, hudební show Flám, Modeláři a Velký čísla, série Karaoke, Bludičky a Otevřené hlavy nebo hudební video série Karanténa Session. Zveřejnili jsme taky pop-up formáty V klidu či Samotka, jimiž jsme okamžitě reagovali na novou situaci, do níž se dostali posluchači v době pandemie,” říká šéfredaktorka Radia Wave Iva Jonášová. 

I pro letošní rok Radio Wave připravilo pro posluchače nové formáty. Začátkem ledna si přišli na své fanoušci rapu, podcastová série Brrrap se totiž dočkala pokračování. Během ledna a února tak budou k poslechu netradiční rozhovory s osobnostmi současné české rapové scény. Představeni budou Icy-L, Annet X, MC Gey a Karlo z labelu Milion+ ve vážných, bizarních i těžko uvěřitelných situacích. 21. ledna odstartuje autorská série Ridiny Ahmedové Sádlo o společenském tlaku na ženský vzhled a o tom, jak pestré a spletité jsou cesty k přijetí vlastního těla. V šesti dílech se posluchači setkají s ženami, které otevřeně vypráví o svých traumatech, o silných i slabých chvílích a o vnitřních soubojích s očekáváním okolí i s tím vlastním. Jednotlivé kapitoly a navazující doprovodné rozhovory s odborníky jsou věnované dětství a rodině, vztahům a sexu, mateřství, práci a kariéře, ideálům krásy nebo tělesnému a psychickému zdraví. 

Radio Wave je stanice Českého rozhlasu pro mladé a mladě smýšlející posluchače se zájmem o současnou kulturu a společenské dění. Od roku 2006 nabízí playlist plný hudebních novinek z mainstreamu i alternativy, zábavné i publicistické pořady a podcasty a připravuje více než 30 kulturních akcí za rok.

Spustit audio

Související