Přenosy z fotbalové Bundesligy už nebude možné poslouchat na rozhlasových vlnách

4. srpen 2016

Sport1.fm nicméně pokryje Bundesligu prostřednictvím zbylých distribučních kanálů, tedy zejména na internetu a díky mobilním aplikacím.

Přímé přenosy z nejvyšší německé fotbalové soutěže Bundesligy už nebude dostupné na rozhlasové stanici Energy FM. Informuje o tom web Radio Wird Digital. Rozhlasová stanice Sport1.fm, která je držitelem vysílacích práv, se nedohodla se zmíněným vysílatelem na spolupráci pro sezónu 2016/2017. Právě Energy FM je k dispozici prostřednictvím pozemního digitálního rozhlasu DAB+ v Německu a signál tohoto programu zasahuje svým signálem i na naše území – zejména sever, střed, západ a jih Čech.

Sport1.fm nicméně pokryje Bundesligu prostřednictvím zbylých distribučních kanálů, tedy zejména na internetu (a díky mobilním aplikacím). Informační servis bude k dispozici také v rámci internetových stránek na www.sport1.fm. Provozovatel Sport1.fm stojí také za televizní stanicí Sport 1, která ovšem nemá s tou česko-slovenskou případně maďarskou nic společného. Německý Sport 1 na satelitu Astra, pozice 19,2 stupně, vysílá nekódovaně a je tudíž dostupný i v České republice. Verze s vysokým rozlišením je přístupná pro majitele dekódovacích modulů a přijímačů služby HD+.

autor: lukpo
Spustit audio