Příjemné prožití vánočních svátků a bohatý digitální rok 2017 našim čtenářům

23. prosinec 2016

Od 1. ledna bude web Digitální rádio pro své čtenáře připraven nabídnout opět nejrozsáhlejší monitoring rozhlasových a televizních platforem.

Vážení čtenáři,

do nadcházejícího svátečního období bychom vám chtěli popřát příjemné prožití vánočních svátků a jen to nejlepší do roku 2017. Přejme si, aby příští rok přinesl co nejvíce zajímavých zpráv z oblasti digitálního vysílání, zejména pak DAB rádia. V případě, že se vám poštěstí a najdete pod svým stromečkem digitální rozhlasový přijímač, doufáme, že na něm budete mít, co poslouchat. Český rozhlas v tomto směru udělá pro své posluchače maximum.

Zároveň si přejeme, aby se do éteru dostaly kromě okruhů Českého rozhlasu, jako jsou Rádio Wave, Junior nebo Jazz i další atraktivní stanice, které obohatí programovou nabídku pro tuzemské posluchače. V oblasti televizního bude rok 2017 taktéž klíčový – začne druhá fáze terestrické digitalizace, tedy zavádění pozemního vysílání DVB-T2/HEVC v podobě takzvaných přechodových sítí. Placená televize bude rozšiřovat počet programů ve vysokém rozlišení a operátoři budou zároveň zatraktivňovat také obsah svých nelineárních nabídek. Bohužel lokalizace služeb jako Netflix nebo Amazon Prime Video je zatím v nedohlednu.

Od vánočních svátků do Silvestra nebude web Digitální rádio aktualizován. Změna tohoto stavu nastane pouze v případě, že dojde k některé klíčové novince. Zajímavé změny však může přinést již 1. leden příštího roku, kdy tradičně přichází celá řada novinek. Redakce našeho webu bude pro čtenáře v tento jinak sváteční den připravena zmonitorovat veškeré změny a díky nejrozsáhlejšímu monitoringu digitálních platforem je zprostředkovat čtenářům. Připravuje se na Barrandově nová zpravodajská televize, nebo jde jen o pouhou zákulisní spekulaci? I na tuto otázku vám je náš web připraven v blízké budoucnosti odpovědět.

autor: lukpo
Spustit audio