Prima začala v tichosti vysílat své zpravodajství ve vysokém rozlišení

16. červen 2016

„Přechod odbavení zpráv ze standardního do vysokého rozlišení je rozložen do několika kroků,“ přiblížila webu Digitální rádio mluvčí Gabriela Semová.

Společnost FTV Prima, která je provozovatelem televizí Prima, zahájila vysílání svého hlavního zpravodajství ve vysokém rozlišení (HDTV). Redakci webu Digitální rádio na tuto skutečnost upozornil jeho bystrý čtenář Dan Volejník, tuto skutečnost následně potvrdila i sama Prima prostřednictvím tiskové mluvčí Gabriely Semové. FTV Prima je vůbec poslední velkou televizní skupinou, která své zpravodajství do HD převádí. Jako první se tohoto kroku chopila v roce 2007 TV Nova díky otevření News Center, v roce 2009 následovala v době svého startu TV Barrandov a v roce 2012 Česká televize.

„Přechod odbavení zpráv ze standardního do vysokého rozlišení je rozložen do několika kroků a probíhá už delší dobu. Minulý týden jsme dokončili další z nich - rekonstrukcí vysílací režie RK2 a studia pro zprávy - výměnou obrazové režie a kamer. Od 9. června máme kamery u Zpráv FTV Prima v nativním HD a příspěvky se převádí z SD do HD na výstupu vysílacího serveru. Natáčení a zpracování reportáží včetně grafiky v HD bude brzy následovat,“ konstatovala Semová. Prima HD, kde je možné Zprávy FTV Prima sledovat, je k dispozici v řadě platforem. V minulosti byla stanice šířena i v pražské Regionální síti 12.

autor: lukpo
Spustit audio