Privátní zemská DAB+ síť v Bádensku-Württembersku získala nového provozovatele

14. říjen 2020

Multiplex, který obsahuje celkem šestnáct stanic, je šířen z jedenácti vysílačů. Dva nejvýkonnější – oba po 10 kW – se nacházejí v Heidelbergu a Stuttgartu. Společnost On Air Support převezme provoz sítě oficiálně 1. prosince.

Novým provozovatelem digitální rozhlasové sítě DRS BW na kanálu 11B bude v německé spolkové zemi Bádensko-Württembersko společnost On Air Support GmbH. Firma o tom informovala na svých webových stránkách. Telekomunikační společnost se jako jeden z žadatelů přihlásila na výzvu tamního regulátora na jaře loňského roku a 8. srpna získala od Federální síťové agentury BNetzA potřebné oprávnění. Nová společnost převezme správu sítě počínaje 1. prosincem.

Portál Teltarif.de konstatuje, že právě výhra společnosti On Air Support je velkým překvapením, protože se na tomto poli jedná o zcela nového hráče. Na webových stránkách nicméně firma konstatuje, že mezi jejími zákazníky jsou subjekty z televizního i rozhlasového sektoru a spolehlivost chodu multiplexu se tak není třeba obávat. V současné době je v síti DRS BW umístěno šestnáct rozhlasových stanic, které šíří celkem jedenáct vysílačů. Dva nejvýkonnější jsou v Heidelbergu a Stuttgartu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související