Projekt Digitální rozhlas do škol zavítá ve středu do Písku

17. prosinec 2018

Účastníci se mimo jiné seznámí s historií digitálního vysílání po současnost, výhodami oproti analogovému vysílání nebo se systémy krizového hlášení.

Další přednáška o digitálním rozhlasovém vysílání v rámci projektu „Digitální rozhlas do škol“ se koná ve středu 19. prosince na Střední průmyslové škole a Vyšší odborné škole v Písku. Okolo padesáti studentů získá informace o nové platformě digitálního rozhlasového vysílání DAB+. Informoval o tom Roman Kropáček, provozní ředitel společnosti RTI cz, která tento projekt vytvořila. Dvouhodinová přednáška obsahuje například historii digitálního vysílání po současnost, výhody oproti analogovému vysílání nebo seznámení se systémy krizového hlášení. 

„V technické části rozebereme vysílací antény, kmitočty nebo jak vypadá multiplex,“ přiblížil Kropáček. Projekt „Digitální rozhlas do škol“ připravila společnost RTI cz v rámci podpory mediální gramotnosti v České republice. Formou přednášek, prezentací a poslechem nejnovější rozhlasové platformy DAB+ chce přiblížit digitální rozhlas naší budoucí generaci na učilištích, středních i vysokých školách technického typu. V rámci tohoto projektu proběhlo již několik přednášek v Praze, Plzni, Hradci Králové nebo Blatné. „Věřím, že tento projekt obohatí osnovy každé školy a přispěje k navýšení mediální gramotnosti,“ dodal provozní ředitel RTI cz.

autor: lukpo
Spustit audio

Související