Projekt druhého celoplošného německého DAB multiplexu dostává jasnější obrysy

18. duben 2016

Žádost na provoz druhé sítě již byla podána patřičným orgánům a byly vykonány nutné přípravy k realizaci jejího spuštění.

V uplynulých týdnech se v německých médiích objevila velice zajímavá informace týkající se příprav spuštění druhého celoplošného multiplexu pro pozemní digitální rozhlas DAB+. Nyní už je jasné, kdo za touto aktivitou stojí. Web meedia.de přišel se zprávou, že garantem tohoto projektu je Steffen Göppel, který v minulosti úspěšně podnikal na poli s nemovitostmi. Göppel se konkrétně díky společnosti GRK-Holding podílel na renovaci starých budov. GRK-Holding byla součástí mezinárodní skupiny Activum SG. Göppel v minulém roce svůj podíl prodal a nyní se chce pustit v rámci podnikání do nového byznysu.

Steffen Göppel vidí DAB+ rozhlas jako perspektivní technologii pro budoucí distribuci signálu. V Německu se prodal již více než milion rozhlasových přijímačů pro DAB+, nicméně k dispozici je prozatím jediná celoplošná síť, v níž jsou šířeny například stanice sunshinelive, Schlagerparadies, Deutschlandfunk, Energy FM nebo Radio BOB! Žádost na provoz druhé sítě již byla podána patřičným orgánům a byly vykonány nutné přípravy k realizaci jejího spuštění. O programové nabídce však není v tuto chvíli nic známo. Na projektu se má podílet mimo jiné Florian Schuck, bývalý šéf Radia Saarbrücken, a další velká jména známá z rozhlasové branže v Německu.

autor: lukpo
Spustit audio