ProSiebenSat.1 spustí v Rakousku na podzim zpravodajský kanál 4 News

21. duben 2016

Stanice má být k dispozici prostřednictvím kabelových operátorů v Rakousku a také na satelitu. Její signál tedy bude reálně přijímatelný i na území České republiky a Slovenska.

V Rakousku začne fungovat letos na podzim další zpravodajská televize. Stanici s názvem 4 News tu spustí německá mediální skupina ProSiebenSat.1, která již na tamním trhu provozuje plnoformátovou stanici Puls 4. Informaci přinesl server Horizont.at, kterému ji již potvrdil sám výkonný ředitel skupiny Markus Breitenecker. Už v létě má projekt odstartovat jako on-line verze, lineární podoba ho pak bude následovat za několik měsíců. Stanice má být k dispozici prostřednictvím kabelových operátorů v Rakousku a také na satelitu. Její signál tedy bude reálně dostupný i na území České republiky a Slovenska.

Kromě zpravodajství mají 4 News nabídnout také dokumenty. Podle Breiteneckera bude pro Rakousko dobré, pokud tu budou kromě veřejnoprávního zpravodajství dostupné také nezávislé informace komerčního vysílatele. Od německých zpravodajských kanálů N24 a n-tv se chce nová televize odlišit. „Chceme nabídnout něco, co není v německy mluvících zemích doposud dostupné. Chceme zapojit diváky do našeho vysílání a nabídnout jim živou komunikaci. Samozřejmostí budou i takzvané breaking news,“ uvedl mimo jiné výkonný šéf ProSiebenSat.1. Cílem spuštění kanálu je zejména posílení mezi diváky od 12 do 49 let.

autor: lukpo
Spustit audio