Provozovatel Rádia Sázava chystá návrat rozhlasové značky Hey

26. duben 2016

„Jakkoli je název "rádio Sázava" vlídný a libozvučný, přesto navozuje v nových lokalitách dojem určité lokálnosti a příslušnosti toliko k řece Sázavě,“ píše Miroslav Pýcha RRTV.

Podnikatel Miroslav Pýcha chystá na český rozhlasový trh návrat značky Rádio Hey!, respektive v případě jeho společnosti JOE Media půjde o označení HEY Radio. Pýcha chce, aby právě toto jméno nesla jeho stanice Rádio Sázava. Vyplývá to z informací, které má k dispozici web Digitální rádio. Žádost o udělení se změnou názvu už podnikatel poslal Radě pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Jméno Miroslava Pýchy není v rozhlasové branži neznámé. V minulosti stál za projektem Rádia Limonádový Joe, aktuálně provozuje kromě Sázavy i Color Music Radio s kmitočty v Praze, Brně, Karlových Varech, Opavě a Znojmě.

Rádio Sázava původně vysílalo pouze na benešovské frekvenci 89,3 MHz, které před několika roky po dlouholeté pauze znovu ožilo. Před ním tento kmitočet využívalo Rádio Presston. „V posledním období se program našeho rádia rozšířil i do dalších lokalit a regionů a v některých nových místech jsme si průzkumem u našich posluchačů ověřili, že označení současného programu se neshledává s takovým ohlasem, který by zcela korespondoval se zaměřením a hudebním formátem našeho rádia. Jakkoli je název "rádio Sázava" vlídný a libozvučný, přesto navozuje v nových lokalitách dojem určité lokálnosti a příslušnosti toliko k řece Sázavě,“ píše Pýcha vysílací radě.

Jak již bylo řečeno v úvodu tohoto článku, značka Hey už na českém rozhlasovém trhu v minulosti působila. Jejím vlastníkem byla původně skupina Radio United dnes provozující mimo jiné stanice Country Radio, síť Radio, Radio 1, Rádio Beat a Signál Rádio. Původní Hey fungoval jako projekt rockové stanice se sportovním zpravodajstvím. Miroslav Pýcha ve své žádosti RRTV uvádí, že nový název bude lépe vystihovat obsah a formát rozhlasové stanice a zároveň se co nejblíže přiblíží nad-regionálnímu zaměření. V současné době je tato stanice dostupná na VKV z vysílačů v Pardubicích, Znojmě, Benešově, Frýdku-Místku, Opavě, Jablonci nad Nisou, Jihlavě a Táboře. Další jsou v přípravě.

autor: lukpo
Spustit audio