Provozovatel stanice Duck TV chystá druhý dětský kanál

9. říjen 2019

Nová televize se má zaměřit na publikum ve věku od tří do šesti let a programové schéma mají primárně tvořit vzdělávací a dětské pořady. Zahraniční doložka umožňuje šíření programu také v Česku.

Provozovatel dětské stanice Duck TV, slovenská společnost Mega Max Media, chystá uvést na trh placených služeb druhý tematický kanál. Tamní Rada pro vysílání a retransmisi (RVR) udělila licenci nové televizní službě s názvem Duck TV Plus. I tato stanice má být určena pro dětského diváka, půjde ovšem o starší publikum. Zatímco vlajková Duck TV je určena dětem ve věku od 6 do 24 měsíců, Duck TV Plus se zaměří na cílovou skupinu od tří do šesti let.

Ivana Čaučíková, mluvčí RVR, na dotaz redakce portálu Digitální rádio sdělila, že vysílatel požádal v souvislosti s celoplošným digitálním vysíláním o takzvanou zahraniční doložku. Duck TV Plus tak bude moci vysílat nejen na Slovensku, ale i ve státech Evropské unie včetně České republiky. Programové schéma televize má být složen v 90 % případů ze vzdělávacích a dětských pořadů (poměr 50:50), zbytek pak bude tvořit doplňkové vysílání. Duck TV vysílá na českém trhu v SD i HD kvalitě.

autor: lukpo
Spustit audio

Související