Provozovatel stanice rt1 in the mix vítá návrat do bavorského DAB

18. červenec 2016

„Stanice rt1 in the mix je v současnosti náš nejúspěšnější program dostupný on-line a má mnoho fanoušků po celém Německu,“ uvedla firma v tiskovém prohlášení.

Po třech letech se do nabídky digitálního rozhlasu DAB+ v sousedním Bavorsku vrací tematická stanice rt1 in the mix. Nebude však šířena v celozemském multiplexu, ale soustředí se pouze (alespoň prozatím) na regionální distribuci v rámci města Augsburg. Licenci pro šíření signálu v tomto městě udělil minulý týden provozovateli stanice bavorský regulátor BLM. Web Digitální rádio vás na tuto skutečnost upozornil ve zprávě z konce minulého týdne.

„Stanice rt1 in the mix je v současnosti náš nejúspěšnější program dostupný on-line a má mnoho fanoušků po celém Německu. Velmi nás těší, že všichni fanoušci budou moci program v křišťálově čisté kvalitě poslouchat prostřednictvím digitálního rozhlasového vysílání v našem domovském regionu,“ uvedl Felix Kovac, výkonný ředitel společnosti rt1.digital, která za zmíněným okruhem stojí. Z celozemského DAB v Bavorsku odešla stanice rt1 in the mix začátkem roku 2013. Tehdy krok zdůvodnila tak, že se jí tato distribuce nevyplatila, protože penetrace DAB rádií je malá. Situace se však za poslední roky změnila.

autor: lukpo
Spustit audio