Rada schvalovala licence ve velkém, uspělo Óčko Star, Kutil TV a TV Brno 1

27. září 2017

Óčko Star má satelitní licenci. Stanice je šířena prozatím ještě jako Óčko Gold na satelitu Astra 3B v nekódovaném režimu.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) tentokrát udělovala licence ve velkém. Od regulátora je získaly hned čtyři nové subjekty. Kromě stanice Šlágr 2, o níž web Digitální rádio své čtenáře již informoval, uspělo také Óčko Gold (nově pod označením Óčko Star), Kutil TV a TV Brno 1. Všechny licence byly uděleny na období dvanácti let a vysílatelé je musí ze zákona začít naplňovat do 360 dnů, nebo o oprávnění přijdou.

Óčko Star má satelitní licenci. Stanice je šířena prozatím ještě jako Óčko Gold na satelitu Astra 3B v nekódovaném režimu. Pod označením Óčko Star by měl program odstartovat začátkem října. Regulátor zároveň schválil skupině Mafra již avizovanou změnu názvu. Kutil TV bude novým projektem společnosti S&P Broadcasting se zaměřením na kutilství a další domácí práce. Internetová licence zároveň umožňuje distribuci kanálu formou převzatého vysílání v dalších platformách. Regionální stanice TV Brno 1 bude pro šíření v jihomoravské metropoli využívat pozemní vysílače. Jde o sesterský projekt metropolitní Praha TV.

autor: lukpo
Spustit audio